Därför älskar vi att trolla!

Som liten såg jag min första trollerishow i mitt gamla centrum! Det var en gammal trollkarl som trollade på tullingedagen. Han gjorde ett trick med två vantar som skulle tvättas i ett tvättmedelspaket och där den ena vanten krympte. Publiken var inte helt med på tricket och han fick jobba in applåderna. Senare gjord han den klassiska målarboken och det visuella fick med hela publiken. Jag gjorde flera år senare en liknade trollerishow på samma centrumdag, något längre bort enbart men på samma dag. Som barn är det många som minns sin första kortlek.

Kortmagi
Att sitta på sitt rum och öva och öva. Läsa ur böcker hur man övar på olika trick, skriva ner själv vilka trick man lärt sig. Gå igenom trollerirekvisita, titta på alla saker man har. En av det saker jag minns att jag köpte för stulna eller svarta pengar var en ballongpump.

Ballonger
Något med alla färger, något med glädjen man vet att det man kan trolla med skapar en känsla som är svårslagen. Man måste nästan älska magi för att förstå.  Men att samla på saker är troligen rätt nära i beskrivning på vad det är som är så härligt med magi. Du kanske minns din första barn trollerilåda, hur kul det var att ta fram alla saker och låta magin förtrolla för en stund. Det var tider det….